Whitesand
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Whitesand

Škola za vještice i čarobnjake

Početna stranicaPortailPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Uvodno predavanje

Go down 
Autor/icaPoruka
Katie Lestrange
Ravnateljica škole, prof.aritmancije i čarolija, predstojnica doma Colea....¤¤Ice queen¤¤, S
Katie Lestrange

Broj postova : 770
Registration date : 20.10.2007

Uvodno predavanje Empty
PostajNaslov: Uvodno predavanje   Uvodno predavanje Icon_minitimesri oľu 26, 2008 4:52 pm

Dobrodošli!
Evo da se predstavim u slučaju da niste svi bili na predavanju iz aritmancije. Moje ime je Katie Isele Lestrange-Loasence. Zovite me profesorice Katie. Ja sam i jedna od dviju ravnateljica ove škole. Predajem i Aritmanciju. S nekima ću s emožda vidjeti i na tim predavanjima. Now, let's go..

Za početak morate znati da se čarolije izvode tako što se čarobni štapić uperi u neki predmet, izgovori se određena inkantacija ("čarobne riječi") te učini određeni pokret štapićem.

Tema današnjeg predavanja je čarolija levitacije. Ona ne mijenja predmet iz temelja, već mu samo daje sposobnost da leti.
Njezina je inkantacija jest Wingardium Leviosa koja se izgovara win-GAR-dee-um lev-ee-OH-sa uz pokret štapićem koji bi se mogao opisati kao "fijukanje i pucanje". Iznimno je važno da se izgovori levioSa, a ne levioFa jer biste se mogli naći s bivolom na prsima ukoliko izgovorite "levioFa".

D.Z.
1. Kako se izvode čarolije?
2. Navedite inkantaciju za čaroliju levitacije.
3. Opišite pokret štapićem za čaroliju levitacije.

D.Z. šaljite meni na PM.
Lijep pozdrav!
[Vrh] Go down
http://hpkatiehp.blog.hr/

Uvodno predavanje
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Uvodno predavanje
» 1.predavanje
» 1.predavanje