Katie Lestrange Ravnateljica škole, prof.aritmancije i čarolija, predstojnica doma Colea....¤¤Ice queen¤¤, S
Broj postova : 770 Age : 30 Location : Right next door to hell Registration date : 20.10.2007
| Naslov: Uvodno predavanje sri oľu 26, 2008 4:52 pm | |
| Dobrodošli! Evo da se predstavim u slučaju da niste svi bili na predavanju iz aritmancije. Moje ime je Katie Isele Lestrange-Loasence. Zovite me profesorice Katie. Ja sam i jedna od dviju ravnateljica ove škole. Predajem i Aritmanciju. S nekima ću s emožda vidjeti i na tim predavanjima. Now, let's go..
Za početak morate znati da se čarolije izvode tako što se čarobni štapić uperi u neki predmet, izgovori se određena inkantacija ("čarobne riječi") te učini određeni pokret štapićem.
Tema današnjeg predavanja je čarolija levitacije. Ona ne mijenja predmet iz temelja, već mu samo daje sposobnost da leti. Njezina je inkantacija jest Wingardium Leviosa koja se izgovara win-GAR-dee-um lev-ee-OH-sa uz pokret štapićem koji bi se mogao opisati kao "fijukanje i pucanje". Iznimno je važno da se izgovori levioSa, a ne levioFa jer biste se mogli naći s bivolom na prsima ukoliko izgovorite "levioFa".
D.Z. 1. Kako se izvode čarolije? 2. Navedite inkantaciju za čaroliju levitacije. 3. Opišite pokret štapićem za čaroliju levitacije.
D.Z. šaljite meni na PM. Lijep pozdrav! | |
|